Mouky ze Mlýna Střížov naskladněny! Pro nabídku klikněte ZDE. 😊.

Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá, 9-16hod
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 3 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Novinky
25.01.2021
Jsme Dobrým andělem!
Psal se listopad 2017 a já se na popud pár situací rozhodla stát Dobrým andělem.    Díky Andělskému účtu mohu sledovat, komu peníze pomohly a přečís... číst celé
11.12.2020
Vánoční provoz
Vážení zákazníci, provoz našeho eshopu o vánočních svátcích bude následující:   PŘÍJEM OBJEDNÁVEK:   do 20. 12. 2020EXPEDICE ZBOŽÍ:            do... číst celé
17.06.2020
Soutěž!
Na našem Instagramu byla právě spuštěna soutěž. ;-) Potrvá do 30.6.2020, tak mrkněte. Krásný den.  číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
14.07.2020
Místo chlebů disk alias čas na omlazení kvásku
Pečete chléb, ale najednou už není tak krásný, střída je hutná a nebo má velká nepravidelná oka? Potom je správný čas omladit kvásek, protože už nepra... číst celé
17.05.2020
Založení kvásku na domácí pečení
Jak zužitkovat plně střížovskou mouku? :-) číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit, ale věříme, že vás nebudeme obtěžovat. ;-)

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Místo chlebů disk alias čas na omlazení kvásku
14.07.2020
Komentáře (0)

Místo chlebů disk alias čas na omlazení kvásku

Na omlazení kvásku potřebujeme zhruba 3 až 5 dnů. A jak na to? Úplně jednoduše.

Připravte si vodu, žitnou celozrnnou mouku, kvásek. To je vše. :-)

 

  1. Skleničku s kváskem ráno vyndejte z lednice.
  2. Ze skleničky odeberte skoro všechen kvásek a nechte zhruba jednu čajovou lžičku.
  3. K té dolejte 20g vody pokojové teploty a 20g žitné celozrnné mouky.
  4. Pořádně promíchejte do kašičky.
  5. Nechte stát na lince při pokojové teplotě zhruba 10 - 12 hodin. To by měl začít bublinkovat.
  6. Poté večer zase odeberte skoro všechen kvásek a opakujte body č. 3 - 5.
  7. Odebíraný starý kvásek můžete buď skladovat a až máte dostatek, lze využít na lívance, kyselo, perník a nebo prostě vyhodit. 

 

Tento postup dodržujte minimálně 3 dny. Poté můžete zkusit upéct chléb.

 

Hezky kvasící kvas 3. den omlazovacího procesu.    První chléb po revitalizaci.

A je hotovo. Ať to peče!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit, ale věříme, že vás nebudeme obtěžovat. ;-)

 Sledujte nás a sdílejte vaše fotky  pod hashtagem #farmarskebedynkyjihlava 

Proč nakupovat u nás?
  • Nabízené zboží máme skladem
  • Expedujeme do 24 hodin od zaplacení
  • Využíváme výdejní místa Zásilkovny a Balíkovny
  • Na adresu Vám doručí balík PPL
  • Umíme i nadrozměrné zásilky
  • Doprava zdarma při nákupu nad 3500,-

 

Kde nás najdete?

Výdejní místo objednávek:

HT EXTRA showroom a servis                   
Znojemská 5748/100
58601 Jihlava

 

Kontakty
Logo
Simona Zemanová
Po-Pá, 9-16hod
2020 © FARMÁŘSKÉ BEDÝNKY JIHLAVA, všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.