- Štítky blogu
Novinky
25.01.2021
Jsme Dobrým andělem!
Psal se listopad 2017 a já se na popud pár situací rozhodla stát Dobrým andělem.
Díky Andělskému účtu mohu sledovat, komu peníze pomohly a přečís...
číst celé
11.12.2020
Vánoční provoz
Vážení zákazníci,
provoz našeho eshopu o vánočních svátcích bude následující:
PŘÍJEM OBJEDNÁVEK: do 20. 12. 2020EXPEDICE ZBOŽÍ: do...
číst celé
Blog
14.07.2020
Místo chlebů disk alias čas na omlazení kvásku
Pečete chléb, ale najednou už není tak krásný, střída je hutná a nebo má velká nepravidelná oka? Potom je správný čas omladit kvásek, protože už nepra...
číst celé
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit, ale věříme, že vás nebudeme obtěžovat. ;-)
Facebook
14.07.2020
Místo chlebů disk alias čas na omlazení kvásku
Na omlazení kvásku potřebujeme zhruba 3 až 5 dnů. A jak na to? Úplně jednoduše.
Připravte si vodu, žitnou celozrnnou mouku, kvásek. To je vše. :-)
- Skleničku s kváskem ráno vyndejte z lednice.
- Ze skleničky odeberte skoro všechen kvásek a nechte zhruba jednu čajovou lžičku.
- K té dolejte 20g vody pokojové teploty a 20g žitné celozrnné mouky.
- Pořádně promíchejte do kašičky.
- Nechte stát na lince při pokojové teplotě zhruba 10 - 12 hodin. To by měl začít bublinkovat.
- Poté večer zase odeberte skoro všechen kvásek a opakujte body č. 3 - 5.
- Odebíraný starý kvásek můžete buď skladovat a až máte dostatek, lze využít na lívance, kyselo, perník a nebo prostě vyhodit.
Tento postup dodržujte minimálně 3 dny. Poté můžete zkusit upéct chléb.
A je hotovo. Ať to peče!